top of page
  • Writer's picturekaja šubelj

ZAKAJ IZBRATI ZUNANJE IZVAJALCE?

Updated: Feb 21


Je tudi vaše podjetje na točki, ko potrebuje razvoj določene programske opreme, znotraj podjetja pa nimate zaposlenega razvijalca programske opreme? Ali pa ga imate, vendar njegovo znanje ni dovolj široko za razvoj projekta, ki ga imate v mislih? Najbolj enostavna rešitev je, da se odločite za zunanjega izvajalca, ki bo znal uresničiti vaše želje in realizirati vaš projekt. Razkrivamo vam zakaj je priporočljivo izbrati zunanjega izvajalca in na kaj morate biti pri tem pozorni.


Zakaj izbrati zunanjega izvajalca?


Podjetja, ki se ukvarjajo z razvojem programske opreme imajo vzpostavljene standardne postopke, ki omogočijo višjo kakovost končnega proizvoda in ustrezne ukrepe pri nadzoru kakovosti. Znanje njihovih razvijalcev je specializirano, zato vam ponudijo točno to kar vi v določenem trenutku potrebujete. Zunanji izvajalci so praviloma bolj učinkoviti in pospešijo celoten razvojni proces, kar omogoči hitrejšo realizacijo ideje. Z njihovo pomočjo boste hitreje prišli od začetka ideje do njene implementacije v praksi. Čeprav lahko najem zunanjih izvajalcev predstavlja večji enkratni strošek, se na dolgi rok pokaže, da ste dejansko prihranili v primerjavi z zaposlitvijo razvijalcev znotraj podjetja. Ko najamete zunanje izvajalce, jim prepustite celoten razvojni del, kar vam omogoči, da se osredotočite na ostale ključne elemente vašega poslovanja.


Z izbiro zunanjih izvajalcev boste delo prepustili tistim, ki so na izbranem področju strokovno podkovani in bodo poskrbeli za najboljšo možno izvedbo! Če izberete ustrezne zunanje izvajalce, boste prihranili pri vašem času in denarju.


Kako izbrati ustrezne zunanje izvajalce?


Glavno vprašanje, ki se pojavlja mnogim podjetnikom, je kako v množici vseh ponudnikov izbrati tiste, ki so vredni zaupanja. Nihče si namreč ne želi, da končni proizvod ne ustreza predanim pričakovanjem. Preden izberete zunanjega izvajalca preberite naslednje nasvete in zagotovo ne boste razočarani!


1. Najboljši pokazatelj kakovosti so pretekle reference podjetja. Raziščite kakšno programsko opremo je podjetje v preteklosti že razvijalo in preverite, če je v skladu z vašimi zahtevami.


2. Pomembno je, da določite finančne vire, ki ste jih pripravljeni vložiti v razvoj programske opreme. Na podlagi proračuna naredite analizo podjetji, ki bi bili ustrezni poslovni partnerji. Najcenejši ponudnik ni vedno najbolj primerna izbira, saj lahko s tem tvegate nižjo kakovost končnega proizvoda.


3. Iščite podjetja, ki so prilagodljiva glede časovne razporeditve in vaših zahtev. Skozi proces razvoja se bodo vaše potrebe spreminjale, zato morajo biti zunanji izvajalci prilagodljivi na spremembe. Dobri razvijalci bodo sledili časovnici, ki ste si jo zastavili in temu primerno prilagodili svoje aktivnosti.


4. Vključenost poslovnih parterjev je ključna pri doseganju želenih rezultatov. Izogibajte se takšnih, ki samo sledijo vaši ideji in vam ne ponudijo predlogov, ki bi morda končni proizvod še dodatno izboljšali. Sodelovanje razvijalcev pri iskanju idej in možnosti izboljšav vaše programske opreme je zelo pomembno.


5. Zunanji izvajalci morajo imeti dobro strukturiran proces dela, ki vam jasno pove kaj bo postopek razvoja programske opreme vključeval in kako se bodo tega lotili.


6. Komunikacija med vašim podjetjem in zunanjim izvajalcem je ključ do uspeha! Razvijalec mora do potankosti razumeti vaše zahteve in skozi celoten proces razvoja ohranjati konstanten stik z vami. Napačna interpretacija zahtev lahko negativno vpliva na vaš izvedbeni načrt in proračun.


7. Zunanji izvajalec mora poznati ter razumeti vašo idejo, vizijo in podjetje.


Za konec bi dodali...


Razvoj programske opreme predstavlja velik finančni zalogaj, zato je še toliko bolj pomembno, da se izbere primerne zunanje izvajalce, ki bodo znali prisluhniti vaši ideji. Ker se tega zavedamo tudi mi, vam ponujamo celovite kreativne rešitve za razvoj programske opreme. Z vami smo od začetka do konca projekta, kadarkoli pa vam omogočamo vpogled v stanje razvoja. Naša glavna prednost je, da smo sposobni v celoti razumeti vaše potrebe, katerim se prilagodimo in jih tudi zadovoljimo!


Vaše želje izpolnimo na info@adrem.si!


15 views0 comments
bottom of page