top of page
 • Writer's picturekaja šubelj

ZAKAJ POTREBUJETE SPLETNO STRAN?


Ko govorimo o digitalnem marketingu, je ravno spletna stran ena izmed najpomembnejših orodij, ki jih lahko podjetje uporabi za komuniciranje s ciljnimi uporabniki. Čeprav so postala družbena omrežja zelo priljubljena, še zdaleč niso dovolj in ne morejo nadomestiti vrednosti, ki jo prinaša spletna stran. Raziskave so pokazale, da večina uporabnikov meni, da so podjetja, ki imajo spletno stran bolj verodostojna kot podjetja brez spletne strani. Za povečanje spletne prisotnosti in verodostojnosti je dobra spletna stran bistvenega pomena, saj predstavlja kanal za pridobivanje potencialnih strank, povečanje prihodkov in splošne vrednosti vašega podjetja.


Kakšne prednosti prinaša spletna stran za podjetje?


Predstavili bomo nekaj prednosti dobro zasnovane spletne strani, ki uporabnikom ponuja celovito in nepozabno uporabniško izkušnjo.

 • Če uporabniki na spletu ne najdejo vašega podjetja, to zanje pomeni, da ne obstajate. S spletno stranjo boste prisotni na spletu, uporabniki pa vas bodo našli kjerkoli in kadarkoli preko telefona, računalnika ali tablice.

 • Spletna stran odraža profesionalnost podjetja ter daje vtis vaše resnosti in pripravljenosti na poslovanje.

 • Omogoča, da delite koristne informacije in s tem ponudite dodano vrednost uporabnikom. Z informativnimi članki in blogi, povezanimi s tematikami vašega področja, boste razširili prepoznavnost vašega podjetja in vplivali na nakupno odločitev uporabnikov. Ravno blogi so tisti, ki pri uporabnikih spodbudijo odločitev za nakup.

 • Spletna stran oziroma spletna trgovina lahko postane vaš novi prodajni kanal. S spletno prodajo boste dosegli nov segment uporabnikov in si povečali prodajo. Dobro optimizirana spletna stran bo potencialne uporabnike prepričala v to, da vas kontaktirajo in opravijo nakup.

 • Pridobivanje novih kontaktov še nikoli ni bilo tako preprosto! Če na spletno stran dodate obrazec za prijavo, kamor uporabnik vpiše svoj e-mail, v zameno za ugodnost, ki mu jo ponudite (brezplačna e-knjiga, popust pri nakupu, brezplačno svetovanje itd.), boste pridobili bazo podatkov o potencialnih uporabnikih, ki jo lahko uporabite za nadaljnje trženje.

 • Na spletni strani lahko predstavite zgodbo svojega podjetja in daste uporabnikom priložnost, da se z vami povežejo tudi na bolj čustveni ravni.

 • Spletna stran bo povečala tudi promet na vaši fizični lokaciji. Če imate na spletni strani vse osnovne informacije – lokacijo, telefonsko številko, delovni čas – vas bodo potencialni uporabniki lažje našli, ko bodo v iskalniku iskali izdelek/storitev, ki ga ponujate.

 • Na spletno stran lahko vključite izjave in ocene obstoječih uporabnikov ter s tem pozitivno vplivate na nakupno odločitev potencialnih uporabnikov


Elementi dobro zasnovane spletne strani


Sedaj poznate prednosti, ki jih spletna stran prinese podjetju. Zagotovo pa se sprašujete, kako izgleda dobro zasnova spletna stran. Tukaj je nekaj elementov, ki ne smejo manjkati pri snovanju spletne strani, s katero želimo ponuditi dobro uporabniško izkušnjo:


 1. Kvalitetna vsebina.

 2. Jasen namen – uporabnik mora ob vstopu na spletno stran zaznati, kaj je namen vaše spletne strani – je to predstavitev podjetja, prodaja ali ponujanje informacij?

 3. Funkcionalnost.

 4. Privlačna grafična podoba.

 5. Lahkotno premikanje po spletni strani – uporabniku omogoča, da hitro pride do informacij, ki jih potrebuje in zaključi želeno dejanje.

 6. Hitrost delovanja – zagotovite si kakovostno gostovanje spletne strani, ki omogoči, da se stran hitro naloži in deluje.

 7. Prilagojena vsebina za telefone in tablice – večina uporabnikov dostopa do spleta preko telefona, zato je ključnega pomena, da je spletna stran privlačna in funkcionalna tudi na telefonu.

 8. Unikatnost.

 9. Optimizacija SEO – zagotovi večji obisk na spletni strani.

 10. Varnost – SSL certifikat zagotavlja, da je vaša spletna stran varna za uporabnike in vas kot lastnike.

 11. Redno posodabljanje vsebine – s tem boste spodbudili ponovni obisk obstoječih uporabnikov.


Smo vas prepričali?


Smo vas prepričali, da v današnjem svetu brez spletne strani preprosto ne gre? Prej, kot boste spoznali, da bo spletna stran pozitivno vplivala na vaše poslovanje, prej boste začeli dosegati boljše rezultate!


Če potrebujete pomoč pri izdelavi spletne strani ali pa si želite že obstoječo spletno stran posodobiti in nadgraditi, nas kontaktiranje na info@adrem.si. Z veseljem se z vami pogovorimo in po vaših željah naredimo spletno stran, ki bo uporabnikom ponujala nepozabno spletno izkušnjo.


110 views0 comments
bottom of page